Germania le recomandă cetățenilor săi să plece de urgență din Iran

Data publicării:
bărbat în negru cu mâini ridicate în dreptul capului în timpul protestelor din Iran
Proteste violente în Iran. FOTO: Profimedia Images

Guvernul german le-a recomandat, joi, cetățenilor țării să părăsească Iranul pentru a evita să fie arestați arbitrar sau condamnați la închisoare pe termen lung. Autorităţile germane avertizează că cei mai expuşi la astfel de situaţii sunt cei cu dublă cetăţenie, germană și iraniană.

Germania a salutat sancţiunile Uniunii Europene împotriva Iranului, unde protestele antiguvernamentale - cele mai ample de după revoluţia islamică din 1979 - sunt reprimate violent de regimul teocratic.

„Cetăţenilor germani li se cere să plece din Iran. Pentru cetăţenii germani există un risc concret de a fi arestaţi, interogaţi şi condamnaţi la închisoare pe termen lung.

În special cei cu dublă cetăţenie, care au atât cetăţenie iraniană, cât şi germană sunt expuşi riscului”, se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la Berlin.

Iranul este zguduit de mai bine de o lună de cele mai mari proteste de când Revoluția Islamică a dărâmat regimul șahului Pahlavi în 1979. Manifestațiile au fost declanșate de uciderea de către așa-zisa poliție a moralității din Iran a unei femei de 22 de ani, Mahsa Amini, pentru că ar fi purtat „incorect” vălul islamic.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri