Hellvig: „Occidentul se pregătește pentru ce e mai rău”

Data publicării:
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig spune că, în 2024, „unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură”. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, a scris sâmbătă, pe X (fostă Twitter), în contextul conflictelor care au loc pe glob, că „diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău”, adăugând că în anul 2024 „unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură”.

„În octombrie, Iranul i-a sprijinit pe rebelii Houthi din Yemen să lanseze lovituri asupra Israelului. Concomitent, a sprijinit Hamas să provoace haos prin raiduri surpriză și atacuri cu rachete, care au provocat o reacție puternică din partea Israelului. Iranul întețește ceața războiului instigând milițiile din Siria și Irak în hărțuirea Israelului”, a scris Hellvig, pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El spune că, în 2024, „unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură”.

„Vorbeam despre 2024 ca despre anul în care jumătate din populația lumii merge la urne. Cu harta în față, unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură. În 7 februarie spuneam tot aici despre anul în curs ca fiind “dragonul tuturor anilor”, cu multiple capete care vor scuipa foc și vor agita săbii. Suntem după doi ani de război în Ucraina și începem să înțelegem ce înseamnă “war fatigue” în Occident. Suntem după șase luni de conflict în Orientul Mijlociu și toate semnalele converg către un Iran care se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”, a mai scris Hellvig.

De asemenea, a mai afirmat că „diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău”, adăugând: „Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu ai dreptate”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri