Video Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei

Data actualizării: Data publicării:
catel lukasenko
Dictatorul din Belarus discută cu generalii săi, ținându-și în brațe câinele de companie. Foto: Captură video

Imagini virale din Belarus cu dictatorul Aleksandr Lukașenko. Acesta a inspectat trupele de la graniță unde a vorbit inclusiv despre atacarea Poloniei și a Țărilor Baltice, ținând în brațe cățelul său de companie, un Spitz pe nume Umka.

Lukașenko a discutat cu generalii despre un posibil atac asupra Coridorului Suwałki, teritoriu aparținând Lituaniei și Poloniei, situat între Belarus și exclava rusească Kaliningrad. În discuția cu comandanții armatei, Lukașenko apare ținând în brațe un cățel alb, pufos, din rasa spitz pomeranian. Câțelul, pe nume Umka, este animalul de companie preferat al lui Lukașenko, care îl însoțește pe dictatorul din Belarus aproape peste tot.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 În videoclip, Lukașenko îl întreabă pe Alexander Naumenko, comandantul Comandamentului Operațional de Nord-Vest, despre lățimea Coridorului Suwałki. Lukașenko îl întreabă apoi pe comandantul său dacă poate ocupa teritoriul cu „trupele sale”. Naumenko îl asigură că „toate acțiunile au fost planificate, problemele de pregătire pentru luptă sunt rezolvate și personalul este instruit”, potrivit pravda.ua.

Coridorul Suwalki este considerat „călcâiul lui Ahile” al flancului estic al NATO. Reprezentanții Alianței Nord-Atlantice apreciază că acesta ar putea deveni ținta unei agresiuni externe a Rusiei, care ar dori să conecteze Regiunea Kaliningrad de Republica Belarus. Analiștii occidentali consideră că, prin capturarea Coridorul Suwalki, Rusia ar tăia de fapt întreaga regiune baltică, separând-o de restul statelor membre NATO.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri