Kadîrov le-a cerut liderilor regionali să plătească ei datoriile oamenilor care cumpără „pe caiet” de la magazine

Data actualizării: Data publicării:
Ramzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei. FOTO: Profimedia Images

Liderul cecen Ramzan Kadîrov le-a cerut oficialilor regionali să plătească ei datoriile acumulate de cetățeni la magazinele alimentare, scrie publicația Meduza.

Potrivit sursei citate, Kadîrov a făcut această solicitare la o întâlnire extinsă cu oficialii regionali, la Groznîi, pe 3 aprilie.

Kadîrov a spus, vorbind în cecenă, că „mulți oameni, din cauza lipsei de oportunități financiare, sunt forțați să cumpere bunuri pe credit”.

„Ar fi bine să-i ajutăm să le închidă. Va fi bine dacă toată lumea (cu referire la oficialii prezenți la discuție, n.red.) preia zona lui și plătește datoriile. Voi plăti datoriile care există în zona în care locuiesc”, a spus șeful Ceceniei.

Oficialii ceceni prezenți la discuții au salutat ideile lui Kadîrov cu aplauze, scrie sursa citată.

În timpul discursului său, Kadîrov a menționat că a aflat despre datoriile locuitorilor de la fiica sa Hadijat Kadîrova, care a devenit în februarie primul adjunct al șefului administrației șefului și guvernului Ceceniei pentru interacțiunea cu blocul social.

Potrivit RIA Novosti, în Cecenia există o practică în acest sens și rezidenții locali cumpără pe datorie alimente din magazinele mici.

Autoritățile cecene au mai plătit datoriile oamenilor, de exemplu, în 2021, când Kadîrov a cerut ajutor pentru plata datoriilor în magazine, sau în 2019, când a cerut oficialilor să plătească datoriile pentru gaz.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri