Lavrov le recomandă rușilor să meargă în vacanță în Coreea de Nord

Data publicării:
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, susține o conferință de presă la Ankara, pe 7 aprilie 2023.
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu omologul său nord-coreean, Choe Son Hui, că recomandă rușilor să meargă în vacanță în Coreea de Nord, relatează agenția de presă rusă TASS

După întâlnirea cu ministrul nord-coreean de Externe, Choe Son Hui, Lavrov a vorbit cu reporterii. Întrebat dacă ar recomanda Coreea de Nord ca destinație de vacanță pentru turiștii ruși, el a răspuns: „Aș face-o”.

Serghei Lavrov a făcut o vizită de două zile în capitala nord-coreeană, înaintea unei posibile călătorii a preşedintelui Vladimir Putin în această ţară care sprijină Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

El a denunţat, joi, politica militară „periculoasă” a Statelor Unite şi a aliaţilor săi faţă de Coreea de Nord, salutând în acelaşi timp consolidarea relaţiilor dintre Moscova şi Phenian.

„La fel ca prietenii noştri nord-coreeni, suntem teribil de îngrijoraţi de intensificarea activităţilor militare ale Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud în regiune, precum şi de politicile Washingtonului”, a declarat ministrul rus într-o conferinţă de presă, citat de agenţiile ruse.

Vizita lui Lavrov în Coreea de Nord vine la ceva mai mult de o lună de la deplasarea în Rusia a liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru un summit excepţional cu preşedintele rus Vladimir Putin, la cosmodromul Vostocinîi (Extremul Oriental Rusiei).

Cei doi lideri au pledat atunci pentru întărirea legăturilor bilaterale, în timp ce Putin a declarat mai ales că vede „perspective” de cooperare militară cu Phenianul, în plin conflict armat între Kiev şi Moscova.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus a acceptat de asemenea o invitaţie din partea lui Kim de a vizita Coreea de Nord.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri