Liderii separatiști din Ucraina ar fi stat 10 zile în carantină înainte de a se întâlni cu Putin

Data publicării:
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ia parte la o ședință a Consiliului de Securitate alături de Evgheni Balițchi și Denis Pușilin la Moscova, pe 5 aprilie 2023.
Liderii separatiști din Ucraina ar fi stat 10 zile în carantină înainte de a se întâlni cu președintele Rusiei Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Guvernatorii numiți de ruși în regiunile ocupate din Ucraina s-au întâlnit, miercuri, cu președintele Vladimir Putin, la Moscova, însă înainte de întrevedere ar fi stat 10 zile în carantină, scrie BBC Rusia.

Vladimir Putin a organizat la Kremlin o ședință a Consiliului de Securitate la care au participat și guvernatorii numiți de ruși în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Însă Denis Pușilin, Leonid Pasechnik, Evgheni Balițchi și Vladimir Saldo nu au mai fost văzuți în public timp de 10 zile înainte de această întâlnire, unde au stat la masă cu președintele rus.

BBC Rusia notează că oamenii care ajung în proximitatea președintelui sunt nevoiți să treacă frecvent prin carantine sau teste medicale riguroase.

Regulile ar fi fost impuse în 2021, în timpul pandemiei.

Însă cei care se apropie de Putin sunt deseori testați, nu doar pentru COVID, ci și pentru gripă, stafilococi sau paraziți. Doar atunci au permisiunea de a intra în "zona curată", adică în proximitatea președintelui.

O astfel de carantină a fost impusă inclusiv unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, de 99 de ani, care a trebuit să stea două săptămâni la izolare înaintea unei ceremonii în care Putin i-a strâns mâna, amintește BBC Rusia.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri