Lukașenko a mers la granița vestică a Belarusului să anunțe că se „pregătește de război”: „Sincer, facem pregătirile necesare”

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko, a anunțat că se pregătește de război, deși „nu și-l dorește”. Aliatul lui Putin a vizitat orașul de graniță Grodno, aproape de frontierele Belarusului cu Polonia și Lituania, relatează Ukrainska Pravda.

„Nu credeți pe nimeni care vă spune că noi vrem război. Ne pregătim de război, dacă e să vorbesc sincer despre asta. «Dacă vrei pace, pregătește-te de război», nu sunt vorbele mele, dar sunt foarte bine spuse”, a spus dictatorul, referindu-se la un citat din scriitorul roman Vegetius.

Lukașenko a mai spus că Belarusul face „pregătirile necesare” pentru un posibil conflict, incluzând unitățile relevante și furnizând variate tipuri de arme și de echipamente pentru armată.

„Dacă cineva de acolo, din țările neprietnoase, ne critică, să știe asta: facem ce e corect. Dacă încep să ne laude, atunci e o mare problemă”, a spus dictatorul.  

„Noi nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem teritoriul altora. Dacă ne ajută Dumnezeu, îl vom cultiva pe-al nostru”, a continuat el.

Conform informațiilor existente, Lukașenko a participat la ceremonia de depunere a unei capsule a timpului pentru noul spital din Grodno și a spus că „trimite un mesaj țărilor vecine Belarusului”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri