Lukașenko își continuă delirul: Cei care manevrează Ucraina o împing să declare război Belarusului

Data publicării:
Lukașenko
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a semnat sâmbătă o lege care interzice mass-media „neprietenoasă" din ţări străine în Belarus. Foto: Profimedia Images

Aleksandr Lukașenko spune că ar fi absolut „lipsit de sens” din partea Ucrainei să „deschidă un nou front la granița cu Belarus”, și a acuzat Occidentul că „împinge” Ucraina să atace Belarusul.

Conform agenției rusești Tass, Lukașenko a acuzat fără dovezi Ucraina că ar intenționa să atace Belarusul. Declarațiile deplasate ale dictatorului bielorus sunt, cel mai probabil, menite să justifice o eventuală intrare în război a trupelor bieloruse, în condițiile în care Putin ar vrea ca Belarusul să se alăture invaziei lui bolnave.

„Am spus deja că Ucraina nu doar discută, azi, dar și planifică lovituri pe teritoriul bielorus. Desigur, ucrainenii nu au nevoie de asta. De ce să mai deschidă un al doilea front la granițele noastre? Din punct de vedere militar, asta ar fi nebunie”, a declarat Lukașenko.

„Oricum ar fi, procesul a început. Sunt împinși de șefii lor să dezlănțuie războiul împotriva Belarusului pentru a ne atrage în război și pentru a se ocupa de Rusia și de Belarus împreună”, și-a continuat Lukașenko delirul.

Dictatorul bielorus a mai spus și că el a avertizat cu privire la „amenințările” de la granița occidentală încă de la începutul războiului din Ucraina și a promis că „nu va permite nimănui să înjunghie trupele ruse pe la spate”.

„Eram foarte conștient că cea mai periculoasă direcție pentru noi este cea vestică. Dacă o lăsam neprotejată, războiul ar fi fost la ușile noastre, astăzi. Am preferat să ne ținem forțele armate aici. Mai mult, ne-am fortificat pe direcția vestică”, a mai spus Lukașenko.

În ciuda afirmațiilor ridicole ale dictatorului bielorus, până acum singurele țări care au invadat o altă țară sunt Rusia și Belarus.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri