Maia Sandu: Uniunea Europeană este cel mai important partener al Republicii Moldova. Urmează câțiva ani de reforme și de reconstrucție

Data publicării:
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul unui interviu
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Republica Moldova are ca prioritate „valorificarea oportunităților oferite de relația cu instituțiile europene”, a declarat președinta Maia Sandu la Forumul de Integrare Europeană din Chișinău, marți. Șefa statului moldovean a mai spus și că UE este cel mai important partener pentru Republica Moldova și că urmează „câțiva ani de reforme și de reconstrucție a țării”. 

„În următorii ani, prioritatea, dar şi provocarea Republicii Moldova o constituie valorificarea oportunităţilor oferite de relaţia cu instituţiile europene”, a spus Maia Sandu în discursul său, intitulat „Calea spre un viitor european al Republicii Moldova”, conform Moldpres, citat de Agerpres.

Preşedinta Republicii Moldova a subliniat că modelul european de dezvoltare înseamnă standarde înalte de viaţă pentru oameni, instituţii puternice, justiţie funcţională şi respectarea legii, iar „partenerii europeni sunt pregătiţi să ne ajute, văzând intenţia fermă a oamenilor de a curăţa statul şi de a asigura modernizarea europeană a ţării, precum şi angajamentul nostru de a realiza voinţa cetăţenilor”.

Maia Sandu a apreciat importanţa relaţiei cu Uniunea Europeană, cel mai important partener pentru Republica Moldova, precizând că realizarea Planului de redresare economică poate ajuta republica să-şi relanseze economia după criza sanitară generată de pandemia de coronavirus şi să adapteze sistemul economic al ţării la cerinţele moderne ale pieţei.

„Ne aşteaptă câţiva ani de reforme şi de reconstrucţie a ţării. Vor fi ani cu provocări majore, dar şi ani în care putem pune bazele unui stat înnoit - mai rezistent, mai transparent, mai prosper, mai prietenos cu cetăţenii săi”, a mai spus Maia Sandu.

Forumul de integrare europeană este organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri