10 oameni omorâți în bătaie găsiți într-o mașină abandonată într-o piață publică, în Mexic

Data actualizării: Data publicării:
politie mexic
FOTO: Profimedia Images

Două persoane au fost arestate după ce 10 cadavre au fost găsite în interiorul unei mașini, în statul mexican Zacatecas aflat în centrul țării.

Descoperirea a venit după ce un vehicul a fost abandonat în fața clădirii administrative a statului, în mijlocul unei piețe publice. După un timp, autoritățile au început să aibă suspiciuni în privința mașinii - un SUV Mazda - și au percheziționat-o în cursul zilei de joi, găsind cele 10 cadavre, relatează BBC.

David Monreal, guvernatorul statului, a confirmat pe rețelele sociale că doi suspecți au fost reținuți.

„Au venit să abandoneze cadavrele aici, în fața palatului administrativ”, a spus el, adăugând că, din câte se pare, victimele au fost omorâte în bătaie.

Ministerul securității din Mexic a confirmat că a trimis o echipă speciale pentru a sprijini ancheta în acest caz.

Mexicul este recunoscut pentru criminalitatea ridicată și a violenței extreme cu care sunt comise crimele și alte infracțiuni.

Statul Zacatecas este unul afectat de războiele dintre carteluri rivale de traficanți de droguri și a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni comise cu cruzime, inclusiv incidente în care cadavrele au fost lăsate sau expuse în locuri publice.

Guvernatorul Monreal s-a angajat să încerce să rezolve problema. „Puțin câte puțin ne vom recăpăta liniștea. Ceea ce am preluat este o moștenire blestemată", a declarat el după acest ultim incident.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri