Video&Foto 113 migranți care pluteau cu o barcă pneumatică au fost salvați în Mediterana. Printre ei, femei însărcinate și bebeluși

Data publicării:
ocean viking 2
Migranți salvați în Mediterana. Foto: Twitter

Nava umanitară Ocean Viking a organizaţiei neguvernamentale SOS Méditerranée a recuperat 113 persoane din Marea Mediterană în prima operaţiune după acostarea sa în Franţa în noiembrie, la finalul unei dispute diplomatice între Paris şi Roma, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Printre cei salvaţi se află „23 femei, dintre care unele sunt însărcinate, în jur de 30 minori neînsoţiţi şi trei bebeluşi, cel mai mic având doar trei săptămâni”, a indicat organizaţia cu sediul la Marsilia, în sud-estul Franţei.

Migranţii au fost salvaţi în noaptea de luni spre marţi, în apele internaţionale din zona malteză de căutare şi de salvare, aproape de zona libiană, a precizat SOS Méditerranée într-un comunicat.

Migranți salvați în Mediterana. Foto: Twitter
Migranți salvați în Mediterana. Foto: Twitter

Ei se aflau într-o „ambarcaţiune pneumatică neagră supraîncărcată, în întuneric total”, şi au fost preluaţi la bordul Ocean Viking de membri ai organizaţiei, ai Crucii Roşii şi ai Semilunii Roşii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deocamdată, Ocean Viking „continuă să patruleze” şi este încă prea „devreme” pentru a şti unde îi va putea debarca pe cei salvaţi, a declarat pentru AFP Meryl Sotty, purtătoare de cuvânt a SOS Méditerranée.

La mijlocul lunii noiembrie, Ocean Viking a debarcat la Toulon, în sud-estul Franţei, 230 migranţi salvaţi în apele dintre Libia şi Italia, după ce trei săptămâni căutase un port sigur.

Guvernul francez a acceptat să primească 'cu titlu excepţional' nava după refuzul Italiei, urmat de tensiuni diplomatice între cele două ţări.

Plasaţi într-o „zonă de aşteptare” închisă, majoritatea migranţilor salvaţi au fost eliberaţi fie prin decizie a justiţiei, fie pentru că erau minori neînsoţiţi, fie pentru că au beneficiat de admisie în Franţa cu titlu de azil.

În acest an, 1.998 migranţi au dispărut în Mediterana, dintre care 1.369 în Mediterana Centrală, ruta migratorie cea mai periculoasă din lume, potrivit organizaţiei specializate a Naţiunilor Unite, OIM.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri