23 de copii răpiți, cu vârste între 3 luni și 15 ani, au fost salvați dintr-o casă din sudul Mexicului

Data publicării:
23 de copii răpiți, cu vârste între 3 luni și 15 ani, au fost salvați dintr-o casă din sudul Mexicului
Foto: CNN

Douăzeci și trei de copii au fost salvați după ce au fost răpiți și obligați să vândă obiecte de artizanat într-un oraș turistic din sudul Mexicului, scrie CNN.

Copiii au fost eliberați dintr-o casă din San Cristóbal de Las Casas, în statul Chiapas, potrivit unui comunicat publicat luni de procurori. Trei femei au fost arestate pentru trafic de minori.

Copiii, cu vârste cuprinse între 3 luni și 15 ani, au fost răpiți de lângă familiile lor și obligați să muncească vânzând diverse suveniruri sub amenințarea „violenței fizice și psihice”.

Misiunea de salvare a fst demarată în urma apelului pentru găsirea lui Dylan Esaú Gómez Pérez, un copil care a dispărut pe 30 iunie în timp ce se afla într-o piață publică cu mama sa, potrivit unei declarații anterioare a procurorului general. Autoritățile nu au confirmat imediat dacă Dylan se număra printre copiii salvați.

Chiapas este cel mai sudic stat din Mexic și se află la granița cu Guatemala și este o atracție turistică datorită biodiversității sale și a unora dintre cele mai impresionante situri arheologice Maya. Este, de asemenea, cel mai sărac stat din țară și a fost lovit puternic de cutremurul cu magnitudinea de 8,1 din 2017.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri