Ambasadorul Germaniei, la Digi24: „Nu este cazul să criticăm Algeria, pentru a nu abate atenţia de la terorişti”

Data publicării:
2101 20ambasadoriimpartial-44941

Mokhtar Belmokhtar, liderul grupării responsabile pentru luarea de ostatici din complexul energetic din sud-estul Algeriei, nu a fost impresionat de acţiunea în forţă a armatei pentru eliberarea ostaticilor şi ameninţă cu noi atacuri. Vizate sunt ţările care au anunţat că vor ajuta Franţa în războiul din Mali, fosta sa colonie. Cu toate acestea, comunitatea internaţională asigură că nu va ceda şantajului teroriştilor.

Ambasadorul Germaniei în România atrage atenţia că, mai mult ca oricând, e nevoie de solidaritate, cooperare, dar şi de o nouă strategie în lupta cu aceste grupări teroriste:

Consider că este nevoie de o cooperare internaţională strânsă în viitor în acest domeniu. Este vorba de conflicte asimetrice, unde nu este suficientă intervenţia militară. Răspunsul trebuie mai degrabă să ia în considerare tipul de conflict şi situaţia la faţa locului. Nu este cazul să criticăm Algeria, pentru a nu abate atenţia de la terorişti asupra unor instituţii de stat sau a unor ţări”, a declarat la Digi24 Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Omologul său francez, Philippe Gustin, atrage atenţia că şi presa joacă un rol foarte important în astfel de situaţii, pentru că poate fi manipulată şi dezinformată chiar de către terorişti:

Astăzi avem de-a face cu structuri extrem de organizate şi care utilizează foarte mult noile mijloace de comunicare. Este un război al comunicării. Am văzut acest lucru şi în cazul de faţă. Este un război care se poartă, de asemenea, cu ajutorul noilor mijloace de comunicare, a reţelelor sociale”, arată Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Puteţi urmări declaraţiile complete ale celor doi ambasadori miercuri seară, de la ora 22:00, în emisiunea „Imparţial”, realizată de jurnalistul Luca Niculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri