Anthony Fauci: Orice încercare de a obține imunitatea colectivă ar duce la un bilanț devastator al deceselor

Data publicării:
Dr. Anthony Fauci interviu la CBS
Dr. Anthony Fauci Foto: captură TV

Cel mai important expert american în boli infecțioase, medicul Anthony Fauci, a declarat că "orice încercare de a atinge imunitatea colectivă ar duce la un bilanț devastator al deceselor", scrie CNN.

În cazul în care Statele Unite ar permite ca infecțiile cu coronavirus să urce pentru a obține o imunitate colectivă, numărul morților ar fi masiv, în special în rândul persoanelor vulnerabile, a explicat medicul.

Cel puțin 167.298 de persoane au murit în SUA din coronavirus, a raportat vineri Universitatea Johns Hopkins.

"În SUA ne confruntăm și cu o epidemie de obezitate. Cu numărul de persoane cu hipertensiune arterială. Cu numărul de persoane cu diabet. Dacă toată lumea s-ar infecta, numărul morților ar fi enorm și acest lucru este total inacceptabil", a spus Fauci.

Imunitatea colectivă este atinsă când aproximativ 70% până la 90% din populație devine imună la o boală, fie prin contractarea acelei boli, fie prin vaccinare. Odată ce se întâmplă acest lucru, este mai puțin probabil ca boala să se răspândească la persoane care nu sunt imunizate, deoarece pur și simplu nu mai există suficiente că de transmitere pentru a ajunge la acestea.

Imunitatea colectivă este un subiect intes dezbătut în contextul epidemiei de coronavirus, însă experții au subliniat că "orice abordare propusă pentru realizarea imunității colective prin infectare naturală nu este doar extrem de lipsită de etică, ci și de neconceput". 

În plus, medicii nu sunt siguri dacă dobândirea de anticorpi împotriva coronavirusului înseamnă că cineva nu poate fi infectat din nou. Nu se știe nici cât timp sau cât de bine protejează anticorpii, dacă sunt dobândiți.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri