Arhipelagul Filipine, lovit de un nou cutremur. Seismul, cu magnitudine mai mare decât cel din ziua precedentă

Data actualizării: Data publicării:
cutremur seism seismograf shutterstock
Foto: Shutterstock

Un seism cu magnitudinea 6,4  s-a produs marţi în insula Samar din Filipine, a anunţat serviciul de monitorizare geologică din SUA, USGS. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 54 de kilometri.

cutremur filipine
Un cutremur de magnitudine 6,4 a lovit marți insula Samar din arhipelagul Filipinelor

Inițial, USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 6,5, dar apoi a revizuit-o de două ori: la 6,3 și apoi la 6,4. Și adâncimea estimată inițial la 70 de km a fost revizuită la 54 de km, ceea ce înseamnă că sesimul are potențial distrugător. 

Nu a fost emisă alertă de tsunami.

Luni, arhipelagul Filipinelor a fost lovit de un alt seism, cu magnitudine 6,1, care s-a produs însă la adâncimea de 20 de kilometri și care a provocat moartea a cel puțin opt persoane și pagube materiale însemnate. Acest cutremur a afectat principala insulă a arhipelagului, Luzon, și s-a simțit destul de puternic și în capitala Manila.

Filipine se află în regiunea seismică denimită „Inelul de Foc al Pacificului”, o zonă în formă de potcoavă care mărgineşte Oceanul Pacific şi unde se află numeroşi vulcani şi falii.

Seismul cu cel mai mare număr de victime din arhipelag s-a produs în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000, potrivit unor estimări. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri