Asalt final, la Nairobi. În mall mai sunt aproximativ 10 ostatici

Data publicării:
kenyy

Actualizare 14.17. Armata kenyană a luat din nou cu asalt centrul comercial din Nairobi. Aproximativ 15 oameni sunt ţinuţi în continuare ostatici, iar islamiştii ameninţă că-i vor executa. De la primele ore ale dimineţii, în zonă s-au auzit schimburi de focuri şi mai multe explozii.

Teroriştii au anunțat că sunt gata să-i ucidă pe captivi. La capătul a două zile de teroare, bilanţul este tragic. Cel puţin 68 de persoane au murit în schimburile de focuri, dar numărul victimelor ar putea creşte, pentru că 49 de persoane sunt date dispărute.

Printre victime sunt trei britanici şi doi francezi, dar şi nepotul preşedintelui Kenyei.

Teroriştii, care fac parte dintr-o grupare somaleză, afiliată al-Qaida, susţin că atacul reprezintă un răspuns la prezenţa soldaţilor kenyeni în sudul Somaliei.

Atacul a avut loc sâmbătă la prânz, când centrul comercial era plin de oameni, atât localnici, dar şi numeroşi străini.

În două zile au fost recuperaţi peste o mie de ostatici. Printre victime sunt cetăţeni străini, din Canada, Olanda, China, Australia, India, Peru.

Trupele kenyene au fost ajutate de forţe speciale venite tocmai din Israel, de acolo de unde este şi proprietarul mall-ului. Acestea au negociat cu islamiştii eliberarea în siguranţă a celorlalţi ostatici.

Este cel mai grav atentat din Kenya de la atacul sinucigaş comis de al-Qaida, din august 2008, asupra ambasadei Statelor Unite la Nairobi, care s-a soldat cu 200 de morţi.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri