Audiență pentru jurnaliști la Vatican. Papa le-a mulțumit pentru că și-au făcut datoria

Data publicării:
16032013 20jurnalisti-55222

Zâmbitor şi bine dispus, Papa Francisc a intrat în Aula Nervi a Vaticanului în ropotele de aplauze ale publicului. Printre cei aflaţi în imensa sală de audienţe s-au numărat şi sute de jurnalişti care au asigurat acoperirea mediatică a Conclavului. Noul Suveran Pontif a ţinut să le mulţumească pentru modul în care şi-au făcut datoria.

„Vă mulţumesc în mod special vouă pentru prestaţiile voastre calificate de zilele trecute. Aţi avut ceva de muncă”, le-a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc le-a mai spus jurnaliştilor că biserica are o natură spirituală, nu una politică. De asemenea, noul pontif a declarat că îşi doreşte ca biserica în fruntea căruia a fost numit să fie umilă şi în mod special pentru săraci. De atfel, Papa a precizat în timpul audienţei că şi-a ales numele de pontif după Sfântul Francisc din Assisi, ocrotitorul săracilor.

„Francisc este numele păcii, aşa mi-a intrat în inimă acest nume, Francisc de Assisi. Pentru mine, este omul săracilor, al păcii”, a spus Papa.

Noul pontif se va întâlni cu predecesorul său, Benedict al XVI-lea, la 23 martie la Castel Gandolfo, unde Papa emerit locuieşte de când a renunţat la pontificat, pe 28 martie. Francisc este cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Catolice. Papa Francisc va fi instalat oficial în scaunul pontifical marţi, când la Vatican va avea loc o liturghie specială, organizată în Basilica San Pietro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri