Barack Obama: Nu îmi pot imagina viața mea fără exemplul dat de Nelson Mandela

Data publicării:
bark

Barack Obama / Foto: Mediafax

Nelson Mandela a avut realizări mai mari decât ne-am fi aşteptat din partea oricărui om”, a spus Barack Obama, într-o declaraţie de presă făcută la Casa Albă.

„Nu imi pot imagina propria viaţă fără exemplul dat de Mandela”, a mai spus Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, informează Mediafax.

Am pierdut una dintre cele mai influente, mai curajoase şi profunde fiinţe umane cu care am fost contemporani pe acest pământ. Nelson Mandela a lăsat ţării sale moştenirea libertăţii, iar lumii, moştenirea păcii. Să luăm o pauză şi să mulţumim pentru faptul că Nelson Mandela a trăit”, a adăugat preşedintele SUA.  

La ordinul lui Barack Obama, drapelele au fost coborâte în bernă în Statele Unite. Un gest pe care foare rar îl fac SUA pentru a onora un lider străin.  

Fostul președinte sud-african Nelson Mandela a murit, joi, la vârsta de 95 de ani.

Anunțul a fost făcut de actualul președinte al Africii de Sud, Jacob Zuma. „Acum se odihnește. Acum și-a găsit liniștea. Națiunea noastră și-a pierdut cel mai mare fiu. Poporul nostru a pierdut un tată”, a spus Jacob Zuma, într-un discurs televizat.

„Una dintre cele mai mari lumini ale lumii s-a stins. Nelson Mandela nu a fost doar un erou al vremurilor noastre, ci un erou al tuturor timpurilor”, a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron, potrivit BBC.

Nelson Mandela a schimbat cursul istoriei poporului său, a ţării sale, a continentului Africa şi a lumii”, a spus, la rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.  

„Trebuie să ne inspirăm din înţelepciunea sa, din fermitatea şi din angajamentul său de a ne determina să facem lumea mai bună", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. „Multe persoane din întreaga lume au fost influenţate de lupta lui pentru demnitatea umană, egalitate şi libertate”, a adăugat secretarul general al ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri