Cabina roșie a TIR-ului i-a dat repede de gol: cum au fost filmați 2 șoferi români în Belgia? Au primit 14 luni de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
tir mercedes rosu
Doi români au fost condamnați la 14 luni de închisoare în Belgia pentru că au furat 900 de litri de motorină din rezervoarele a trei camioane FOTO: Shutterstock

Un șofer de TIR din România a fost condamnat la 14 luni de închisoare în Belgia pentru că a furat 900 de litri de motorină din rezervoarele a trei camioane parcate într-o zonă industrială din Riemst. Copilotul lui a primit aceeași pedeapsă.

Șoferul, de 56 de ani, și însoțitorul lui, de 35 de ani, au călătorit regulat între România în Olanda, în timp ce lucrau pentru o companie de transport olandeză. Ajunși în Belgia, au comis trei furturi de combustibil în 18 ianuarie și 3 februarie 2022, potrivit presei belgiene.

Bărbații și-au condus camionul, un Mercedes roșu, într-o parcare din zona industrială din Riemst, și au forțat rezervoarele de combustibil de la camioanele parcate, după care, cu un furtun flexibil, au transferat motorina în vehiculul lor. În total, au furat 900 de litri de motorină.

Camionul românilor a fost recunoscut pe imaginile camerelor de supraveghere ale companiilor din jur. Au fost interceptați pe Maastrichtersteenweg din Tongeren, pe 3 martie 2022. În vehiculul lor s-au găsit intrumentele cu care operau: un furtun, un burghiu și o rangă.

Polițiștii din Belgia au aflat de la colegii lor din Olanda că românii erau deja cunoscuți pentru alte trei furturi de combustibil în 2021.

Cei doi și-au recunoscut faptele, dar au spus că au fost nevoiți să fure pentru că nu aveau suficienți bani pentru a alimenta.

Instanța din Tongeren i-a condamnat pe amândoi la paisprezece luni de închisoare și amenzi de 1.600 de euro. Una din firmele păgubite a intentat un proces civil și a primit despăgubiri de 2.086 de euro.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri