Video Cardiff refuză să plătească suma datorată pentru jucătorul Emiliano Sala, mort într-un accident aviatic

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Disputa dintre cluburile Cardiff City și FC Nantes, pornită după decesul jucătorului Emiliano Sala, a luat o nouă turnură. Clubul galez a făcut apel la Curtea de Abitraj Sportiv împotriva deciziei FIFA, informează CNN.

Emiliano Sala, în vârstă de 28 de ani, a fost transferat de la FC Nantes la Cardiff City contra sumei de 19,3 milioane de dolari. În ianuarie 2019, după ce a fost stabilit transferul, Sala s-a întors cu un avion privat în Frața, pentru a-și lua rămas bun de la coechipieri. Pe drumul de întoarcere, avionul în care se afla s-a prăbușit în Canalul Mânecii.

Epava avionului a fost găsită o lună mai târzie, iar corpul lui Sala se afla în ea. S-a stabilit ulterior că Emiliano Sala și pilotul au fost expuși la un nivel ridicat de monoxid de carbon înaintea prăbușirii. Corpul pilotului nu a fost găsit.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

FIFA a stabilit în septembrie că Cardiff trebuie să plătească clubului Nantes suma de 6 milioane euro, care reprezenta prima rată în cazul transferului lui Emiliano Sala, odată ce acesta era realizat.

Într-un comunicat publicat joi, Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) a anunțat decizia clubului Cardiff de a face apel la hotărârea FIFA din septembrie.

"Cardiff vrea ca deicizia FIFA să fie anulată și cere CAS să declare că nu datorează nicio sumă către clubul Nantes", se anunță într-un comunicat de presă.

CAS a adăugat că o audiere va avea loc în primăvara lui 2020, iar o decizie va fi luată cel mai probabil în vara anului viitor.

Editor web: Vlad Mironescu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri