Doi oameni au murit după ce au căzut din trenul de aterizare al unui avion, în Ecuador

Data publicării:
shutterstock_324754607
Foto: Shutterstock

Două persoane au murit luni în Ecuador după ce au căzut din trenul de aterizare al unui avion care a decolat la primele ore ale dimineţii de pe aeroportul José Joaquín de Olmedo, al oraşului balnear Guayaquil (sud-vestul ţării), relatează EFE.

shutterstock_324754607
Foto: Shutterstock

Este ceea ce au informat surse ale poliţei, după ce au fost sesizate de autoritatea aeroportuară, care a decis să închidă pista şi să suspende temporar activităţile aeriene.

Comandantul poliţiei, Marcelo Tobar, a declarat că cele două victime "erau urcate pe trenul de aterizare al unui avion al companiei LAN" şi rămâne de stabilit, dacă "sistemul este cel care le-a expulzat, sau dacă s-au aruncat chiar ele dându-şi seama că realizează o ilegalitate", notează ziarul El Telégrafo, citat de Agerpres.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a convocat o reuniune a Centrului de Operaţiuni de Urgenţă a aeroportului cu reprezentanţi ai TAGSA, compania care gestionează terminalul, pentru a investiga circumstanţele cazului.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 09:20 (14:20 GMT), fapt ce a determinat închiderea aeroportului până la orele 10:55 (15:55 GMT).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri