Donald Trump devine primul președinte american din istorie care va participa la un marș anti-avort

Data actualizării: Data publicării:
Președintele SUA Donald Trump, cu gura deschisă
Foto: Getty Images

Donald Trump va fi primul președinte american din istorie care va participa la „Marșul pentru Viață”, un eveniment care va fi organizat vineri, la Washington, împotriva dreptului la avort, informează Agerpres.

„Preşedintele Donald Trump va fi primul preşedinte din istorie care va participa la Marşul pentru viaţă”, se arată într-un comunicat postat, pe Twitter, de Casa Albă.

„Ne vedem vineri”, a adăugat, pe aceeași rețea socială, Donald Trump, care a prognozat că va fi „multă lume”, la începutul unui mesaj în care îndeamnă la participare la acest marş.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În 2017, Mike Pence a devenit primul vicepreşedinte al SUA care a participat la un astfel de marş, iar din 2018, Donald Trump obișnuia să se adreseze miilor de participanţi reuniţi la Washington prin intermediul unui ecran. În trecut, Donald Trump s-a declarat în favoarea dreptului la avort.

„Suntem profund onoraţi să-l primim pe preşedintele Trump la cel de-al 47-lea Marş pentru viaţă”, a subliniat, într-un comunicat, organizatorul acestui marş, Jeanne Mancini.

Această manifestaţie este în general organizată în jurul datei care marchează o decizie istorică a Curţii Supreme, care a legalizat întreruperea voluntară a sarcinii în SUA, la 22 ianuarie 1973.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri