Drama unei românce care a vrut să-și părăsească iubitul sirian, după ce a primit de la el un cadou de 50.000 de euro

Data publicării:
bărbat într-o gsală de judecată
Sirian condamnat la închisoarea în Austria după ce și-a atacat iubita româncă FOTO: captură video vol.at

Un sirian a fost condamnat în Austria la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce și-a atacat cu cuțitul iubita, o româncă de 32 de ani, a stropit-o cu benzină și a vrut să-i dea foc, pentru că femeia l-a anunțat că îl părăsește.

Potrivit anchetei autorităților austriece, românca, dansatoare într-un club de noapte, și cetățeanul sirian de 29 de ani, aveau o relație de mai multă vreme, însă, în vara anului trecut, femeia ar fi vrut să-l părăsească. Ca să o convingă să rămână cu el, bărbatul i-a oferit în dar suma de 50.000 de euro, bani pe care femeia urma să-i folosească pentru a-și deschide un salon de înfrumusețare în România, potrivit Vorarlberg Online.

Numai că după ce s-a văzut cu banii în cont, femeia a renunțat la planurile de afaceri, și-a cumpărat o mașină de lux, după care și-a anunțat iubitul că relația dintre ei s-a încheiat.

După ce a primit vestea, pe data de 8 august 2019, bărbatul s-a dus la clubul din Ludesch, unde lucra iubita lui, în încercarea de a o face să nu-l părăsească. Numai că discuția nu a decurs conform așteptărilor, cei doi s-au luat la ceartă, iar femeia l-ar fi pălmuit, lucru care l-a scos din minți pe sirian. După acest gest, a scos un cuțit cu care a vrut să o lovească în piept, numai că femeia a ridicat genunchii și s-a apărat, scăpând astfel cu viață și cu câteva răni superficiale. Apoi bărbatul a scos o sticlă de plastic și a turnat benzină peste el și peste femeie, numai că bricheta nu i-a funcționat și astfel a fost evitată o tragedie.

La procesul de miercuri, sirianul a negat toate acuzațiile, însă mai mulți martori au depus mărturie împotriva lui. Fosta iubită, revenită între timp în țară, nu a depus mărturie, dar a fost interogată în prealabil prin videoconferință.

După mai mult de 13 ore de proces, juriul a ajuns la concluzia că nu există dovezi pentru tentativă de omor, ci doar pentru acuzația de agresiune. Pedeapsa a fost stabilită la trei ani și jumătate de închisoare, iar bărbatul trebuie să-i plătească victimei 1.500 de euro daune. Hotărârea a fost acceptată de ambele părți și, prin urmare, este definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri