După ce a spus pe TikTok că este „ucrainean”, un tânăr din Moscova a primit ordin de mobilizare în armată

Data actualizării: Data publicării:
tanar tatuat cu tricou alb
Un star TikTok din Rusia s-a prăbușit pe scenă după ce a primit ordin de mobilizare în armată FOTO: Xolidayboy

Un star TikTok din Rusia s-a prăbușit pe scenă după ce a primit ordin de mobilizare în armată. Xolidayboy, care se numește Ivan Minayev, a primit actele chiar înainte să urce pe scenă.

El a fost invitat într-un spectacol care a avut loc în orașul Stavropol și și-a pierdut cunoștința în fața publicului, potrivit BBC.

Minayev s-a născut în orașul-port Sevastopol din Crimeea, ocupat de Rusia în 2014, dar s-a mutat la Moscova în 2020. În mediul online este cunoscut sub numele de Xolidayboy și a devenit celebru în toată țara și datorită stilului abordat - care implică machiaj și unghii colorate, neobișnuit pentru bărbații din Rusia.

După ce i s-a făcut rău și a căzut pe scenă a fost dus la spital, dar a fost externat după câteva ore.

Cu câteva zile înainte ca el să primească ordinul, Ekaterina Mizulina, șefa Safe Internet League, a criticat aspru videoclipurile „pro-ucrainene” postate de Minayev pe rețelele sociale. În aceste clipuri, Xolidayboy afirmă că este „ucrainean” și a spus că anexarea Crimeei de către Rusia nu a îmbunătățit în niciun fel viața în Crimeea.

În comentariile ei, Mizulina i-a criticat și amenințat și pe alți vloggeri și bloggeri ruși acuzați că au opinii împotriva războiului. De asemenea, a cerut ca alt TikToker, Danila Milokhin, să fie înrolat în armată din cauza unor presupuse „declarații rusofobe”.

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucaina, Safe Internet League a solicitat Roskomnadzor, organul de supraveghere al mass-media în Rusia, să blocheze mai multe pagini Wikipedia, inclusiv „Crimele de război în timpul invaziei ruse în Ucraina” și „Masacru din Bucha”, catalogându-le drept informatii false.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri