După COVID-19, Singapore s-ar putea confrunta cu cel mai grav focar de Febră Dengue din istorie

Data publicării:
Singapore s-ar putea confrunta cu cel mai grav focar de Febră Dengue
Singapore s-ar putea confrunta cu cel mai grav focar de Febră Dengue Foto: Guliver / Getty Images

Singapore a reușit să țină sub control al doilea val de coronavirus, însă este pe cale să se confrunte cu cel mai grav focar de Febră Dengue din istorie, scrie CNN.

Peste 14.000 de cazuri de Dengue au fost raportate de la începutul anului, potrivit Agenției Naționale de Mediu (NEA). Autoritățile estimează că bilanțul pentru anul 2020 ar putea depăși numărul de 22.170 de cazuri înregistrate în 2013 - cel mai mare focar de dengue din istoria statului. Numai săptămâna trecută au fost raportate 1.468 de cazuri, fiind a treia săptămână consecutivă când s-a depășit pragul de 1.000 de cazuri.

Dengue este o infecţie virală transmisă de ţânţarul Aedes, aceeaşi insectă responsabilă de răspândirea Zika, chikungunya şi febrei galbene. Se găseşte frecvent în regiunile calde şi umede ale tropicelor şi subtropicelor în lunile ploioase. Doar aproximativ 25% dintre cei infectaţi prezintă simptome, care includ febră ridicată, dureri de cap severe, dureri musculare şi articulare. Cazurile extreme pot duce sângerare, dificultăţi de respiraţie şi potenţial la deces.

Cazurile de Febră Dengue au crescut dramatic la nivel mondial, de 30 de ori în ultimii 50 de ani. Se estimează că, în fiecare an, numărul de cazuri de infectare ajunge la 100-400 milioane.

Anul trecut, Filipine a declarat în august epidemie de dengue. Până la sfârșitul lunii, 1.107 de persoane au murit din cauza bolii și peste 270.000 au fost infectate.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri