Elon Musk numește „pedofil” un salvator al copiilor din peștera din Thailanda, într-un atac neîntemeiat

Data actualizării: Data publicării:
elon musk serios
Foto: GettyImages

Atacuri dure online între Elon Musk și un salvator al copiilor din peștera din Thailanda. După ce scafandrul l-a criticat pe fondatorul Tesla pentru submarinul creat, spunând că e o „strategie de PR”, Elon Musk i-a spus salvatorului că îi va demonstra că dispozitivul ar fi funcționat și l-a numit „pedofil”, într-un atac neîntemeiat.

elon musk serios
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Elon Musk a fost aspru criticat de internauți după ce a publicat un mesaj pe Twitter în care l-a numit pe unul dintre salvatori „pedofil”, fără să aibă vreo dovadă în acest sens, potrivit The Guardian și Business Insider.

Vernon Unsworth declarase cu o zi înainte că submarinul creat de Elon Musk „nu ar fi avut nicio șansă să funcționeze” și că miliardarul nu are nicio idee despre cum a tranzitarea peșterii.

Salvatorul spune, de asemenea, că atunci când Musk a ajuns la peștera din Thailanda, în timpul operațiunilor de salvare, i s-a spus rapid să plece.

Vernon Unsworth a completat spunând că Musk poate „să-și bage submarinul acolo unde îl doare”.

Fondatorul Tesla i-a răspuns lui Vernon pe Twitter: „Nu l-am văzut pe britanicul care s-a mutat în Thailanda (Vernon Unsworth n.r.) în niciun moment cât am fost în peșteră”.

Elon Musk a scris, de asemenea, că îi va demonstra bărbatului că submarinul creat de el va funcționa fără problemă în peșteră, completând: „Îmi pare rău, pedo guy, tu ai cerut-o”.

Deși mesajele au fost șterse după 3 ore, foarte mulți internauți l-au criticat pe miliardar pentru cuvintele grele la adresa salvatorului, considerându-le „iresponsabile” și „periculoase”.

elon musk tweeturi
FOTO: Twitter

Într-o declaraţie pentru AFP, Unsworth a spus că nu a văzut tweet-urile şi că doar a auzit vorbindu-se despre ele. Întrebat dacă îl va acţiona în instanţă pe Musk, el a răspuns: „Dacă este ceea ce cred eu, da”.

Speologul a adăugat că va lua o decizie când se va întoarce în această săptămână în Marea Britanie. Afacerea „nu este încă terminată”, a avertizat el, potrivit AFP.

Elon Musk s-a implicat în operațiunea de salvare a celor 12 copii blocați în peștera din Thailanda. În primă instanță a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări - Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit în weekend un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce. Apoi a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.

CITIȚI ȘI:  Elon Musk, criză de furie pe Twitter după ce a fost criticat pentru soluția găsită la criza din Thailanda. Cum se apără miliardarul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...