“Este unul dintre cele mai sigure locuri din lume”. Cum a reușit acest stat să limiteze cazurile de infectare cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Oras din Sudul Australiei
Foto: Guliver / Getty Images

Australia de Sud este considerat a fi unul dintre cele mai sigure locuri din lume, potrivit unui oficial din Sănătate, după ce autoritățile au reușit să aplatizeze curba infectărilor cu coronavirus, potrivit CNN. În urmă cu o lună, niciun australian nu și-a imaginat că acest lucru ar putea fi posibil atât de repede.

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison a anunțat că pe 8 mai este programată o ședință cu toți miniștrii pentru a discuta despre posibilitatea relaxării măsurilor anti-COVID.

“Australienii și-au câștigat acest drept. Trebuie să repornim economia. Trebuie să revenim la normalitate”, a declarat șeful Executivului australian.

Cu o populație de 1,6 milioane de locuitori, Australia de Sud a raportat doar 438 de cazuri de infectare cu coronavirus, în prezent doar 14 mai fiind active; și patru decese.

„Cred că foarte mulți sunt surprinși că Australia a făcut față pandemiei. Uitându-ne la ce se întâmplă în afara granițelor noastre, putem spune că acesta este unul dintre cele mai sigure locuri din lume, altul în afară de Noua Zeelandă”, a declarat Nicola Spurrier, șefa Direcției de Sănătate Publică din Australia de Sud.

Pe întreg teritoriul Australiei s-au înregistrat, în total, 6.762 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 92 decese, iar 5.720 de persoane s-au vindecat, potrivit datelor oficiale.

Succesul Australiei în gestionarea crizei de COVID-19 se datorează măsurilor restrictive impuse încă de la primele cazuri raportate.

Pe 1 februarie, Australia și-a închis granițele pentru toți cetățenii străini care au vizitat recent China. Pe măsură ce virusul s-a răspândit, autoritățile australiene au interzis accesul în țară tuturor cetățenilor din Iran, Coreea de Sud și Italia. Pe 19 martie, însă, statul și-a închis frontierele pentru toți cetățenii străini.

Pe 22 martie, toate barurile, cluburile, cinematografele, sălile de sport și lăcașurile de cult au fost închise pe o perioadă nedeterminată, în timp ce restaurantele și cafenelele puteau doar să livreze la domiciliu. Farmaciile, supermarketurile și saloanele de înfrumusețare au rămas deschide.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”