Experţi: Interpretul în limbajul semnelor de la ceremonia dedicată lui Nelson Mandela era un impostor

Data publicării:
interpret

Este un impostor”, a declarat directoarea organizaţiei „Educaţie şi dezvoltarea limbajului semnelor” din Cape Town, Cara Loening. „Comunitatea surzilor din Africa de Sud este foarte ofensată”, a adăugat ea.

Potrivit altui expert, un interpret oficial din cadrul Federaţiei persoanelor cu deficienţe de auz din Africa de Sud, Delphin Hlungwane, „acesta gesticula mişcându-şi pur şi simplu mâinile în toate direcţiile. Nu avea nicio gramatică, nu utiliza nicio structură, nu cunoştea nicio regulă a limbajului”, relatează Mediafax.

„Nu a tradus absolut nimic, niciuna dintre gesticulaţiile lui nu aveau sens”, a subliniat expertul.

Cazul a provocat un adevărat scandal în Africa de Sud, iar serviciile de comunicare ale Guvernului au promis un răspuns, pe care nu-l oferiseră încă până miercuri după-amiaza.

„Surzii din Africa de Sud nu îl cunosc şi nici interpreţii”, a continuat Delphin Hlungwane, adăugând că acest interpret nu a mai lucrat vreodată, anterior, pentru vreun post de televiziune.

„Nu ştim nimic despre el, nici măcar numele. A apărut la acest eveniment, dar nu ştim cum”, a spus el.

Întrebat dacă este posibil ca acest interpret să fi folosit alt limbaj al semnelor decât cel utilizat în Africa de Sud, Hlungwane a oferit asigurări că telespectatorii cu deficienţe de auz din alte ţări din lume nu au înţeles nici ei gesturile acestui „interpret”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri