Fiica generalului Soleimani, mesaj dur la adresa președintelui SUA: „Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a terminat”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a vizitat familia generalului Qasem Soleimani, ucis într-un atac american în Irak
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a vizitat familia generalului Qasem Soleimani, ucis într-un atac american în Irak Foto: IRNA via CNN

Uciderea generalului Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds, a generat un val de proteste în Iran, scrie MEDIAFAX.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mii de oameni au ieşit pe străzile de Teheran pentru a protesta faţă de acţiunile guvernului american şi pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Soleimani, considerat a doua cea mai puternică figură în stat. Zeinab Soleimani, fiica generalului ucis într-un atac cu dronă, a ţinut un discurs transmis de televiziunea de stat. ”Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a terminat odată cu martiriul tatălui meu”, au spus Zeinab Soleimani.

Forţele americane l-au ucis vineri pe liderul Forţei Quds, generalul Qasem Soleimani, într-un atac cu dronă. Moartea generalului iranian a stârnit un val de proteste şi de ameninţări din partea Teheranului.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenţia de ştiri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf.

„Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră”, a spus el.

Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul zonei puternice fortificate a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, cea de-a doua a lovit cartierul Jadriya din apropiere şi alte două au fost lansate asupra bazei aeriene din Balad, la nord de oraş, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri