Francois Hollande încheie anul cu o popularitate în prăbuşire

Data publicării:
hollande 20cu 20arcul 20afp 20mediafax 20foto 20charles 20platiau-41345

Francois Hollande încheie însă anul prost, cu o cotă de popularitate ce continuă să se prăbușească periculos în sondaje. În decembrie, cota sa de popularitate a mai scăzut cu patru procente, ajungând la 40%. Stângăciile și ezitările sale n-au fost pe placul populației, care, când a venit la putere, în primăvară,vedea în el schimbarea mult așteptată.

Politica guvernului nu este însă suficient de transparentă și generează nemulțumire inclusiv în rândul stângii. Șeful statului va profita de perioada urărilor de sărbători pentru a încerca să preia din nou controlul, să le dea din nou siguranță francezilor și să fixeze obiectivele pentru următoarele luni. Adept al unui „discurs al adevărului”, este de așteptat ca Francois Hollande să spună lucrurilor pe nume: 2013 va fi un an dificil. Potrivit Ouest-France, președintele francez va lansa în alocuțiunea de Anul Nou „bătălia contra șomajului” pentru a da speranțe francezilor.

1.000 de mașini sunt incendiate în Franța de Anul Nou

Pe de altă parte, Ministerul de Interne din Franța a mobilizat luni, pentru noaptea de Revelion, 53.000 de polițiști și jandarmi în întreaga țară, punând accent pe supravegherea axelor rutiere.

Peste 40.000 de mașini sunt incendiate anual în Franța, iar noaptea de Anul Nou nu face excepție de la această modalitate de manifestare emoțională a francezilor – în medie, circa 1.000 de autovehicule ard de Revelion.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, promite că nu va permite „banalizarea unei forme de violență insuportabilă contra bunurilor”. Ministrul intenționează să-și petreacă o bună parte a zilei de luni alături de personalul desfășurat în teren.

Poliția a reamintit într-un comunicat că nu vor fi focuri de artificii la Paris. Utilizarea artificiilor rămâne interzistă. Totuși, în capitala franceză, trecerea în noul an este celebrată în mod tradițional în stradă de sute de mii de oameni, care se adună în special pe Champs-Elysee.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri