Generalul John Allen, implicat în scandalul Petraeus, a decis să pensioneze

Data publicării:
soldat 20american 20afganistan 20afp-50425

Liderul de la Casa Albă a declarat că a acceptat cererea generalului John Allen de a retrage din armată pentru a rezolva o serie de chestiuni de sănătate din interiorul familiei sale, relatează BBC.

Generalul John Allen este comandantul forțelor americane și internaționale din Afganistan.

El a fost implicat, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, în scandalul sexual care l-a determinat pe directorul CIA David Petraeus să demisioneze. Totuși, generalul a fost găsit nevinovat de comportament nedecvat, la începutul acestui an.

Generalul de patru stele ar fi trebuit să preia conducerea comandamentului suprem al NATO, dar preşedintele american Barack Obama a suspendat nominalizarea sa, scria presa americană la acea dată. Motivul este descoperirea de către FBI a unei corespondenţe bogate şi „deplasate”, la limita „flirtului”, cu Jill Kelley, femeia aflată la originea izbucnirii scandalului.

În vârstă de 59 de ani, acest bărbat-cheie în conflictul din Irak i-a succedat în iulie 2011 lui David Petraeus, de care este apropiat, la conducerea coaliţiei internaţionale din Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri