Gorbaciov despre Putin: Am sentimentul că este foarte tensionat și plictisit

Data publicării:
gorbaciov 204264788 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-53381

Într-un interviu pentru BBC, el i-a cerut lui Putin să nu îi fie teamă de propriul popor. Gorbaciov a criticat și cercul de colaboratori ai președintelui, spunând că este plin de oficiali hoți și corupți.

Legile includ amenzi pentru organizarea de proteste fără aprobare, o definiție extinsă a trădării și restricții privind site-urile.

În ianuarie, Human Rights Watch l-a acuzat pe Putin că a dezlănțuit „cea mai gravă reprimare politică în Rusia post-sovietică” de când a revenit la putere, în mai 2012.

Gorbaciov s-a declarat uimit de numărul legilor controversate aprobate de Putin. „Ceea ce vor oamenii de la președinte este să deschidă un dialog cu ei. Nu ar trebui să se simtă ofensat. Ar trebui să se concentreze pe a scoate Rusia din situația dificilă în care se află”, a subliniat Gorbaciov.

El a mai spus că Putin „uneori se pierde cu firea”. „La un moment dat a spus că limba lui Gorbaciov ar trebui scurtată. Am sentimentul că este foarte tensionat și plictisit. Nu totul merge bine. Cred că ar trebui să își schimbe stilul”, a explicat Gorbaciov. „Dacă va continua, Rusia va pluti în derivă ca o bucată de gheață în Oceanul Arctic”, a conchis el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri