Hong Kong taie legăturile cu China de teama coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
oameni in gara cu masti de protectien pe fata de frica sa nu se contamineze cu noul virus din china
Foto: Guliver/Getty Images

Hong Kong a anunțat planuri pentru a întrerupe legătura între oraș și China continentală, pe măsură ce noul coronavirus se extinde, informează BBC.

Peste 100 de oameni au murit în China din cauza virusului, iar numărul bolnavilor depășește 4.500 de persoane.

Trenurile de mare viteză și feriboturile care traversează granița vor fi suspendate începând de joi, a anunțat Carrie Lam, actualul conducător din Hong Kong, în timp ce purta o mască de protecție.

Virusul s-a răspândit în China și în alte 16 țări din toată lumea.

Luni, Germania și Japonia au confirmat că există cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la oameni care nu au fost în China, dar au avut contact cu cineva de acolo.

Această situație exista până acum doar în Vietnam, care are graniță cu China, unde un bărbat fusese infectat de tatăl lui care venise din Wuhan - orașul considerat epicentrul epidemiei.

Cum încearcă Hong Kong să se protejeze de coronavirus

Carrie Lam, liderul regiunii autonome de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, a anunțat și noua strategie pentru combaterea virusului. Pe lângă suspendarea legăturilor de tren și feribot, zborurile către China continentală vor fi înjumătățite. Totodată, oamenii de pe continent nu vor mai putea obține permise pentru a vizita Hong Kong.

Orașul Hong Kong are 7 milioane de locuitori și face parte din China, însă își păstrează un nivel ridicat de autonomie.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri