Video Imagini emoţionante. Un reporter BBC i-a dat încălţările sale unui migrant care mersese 250 de kilometri în picioarele goale

Data publicării:
migranti-pantofi-bbc2
Foto: Captură BBC

Imagini impresionante au fost surprinse în India de reporterii BBC: zeci de mii de migranţi indieni călătoresc înapoi spre satele lor de origine dinspre oraşele mari, după ce pandemia i-a lăsat fără locuri de muncă. Reporterul BBC Salvan Mavi, care realiza materialul, a rămas impresionat de un bărbat şi de familia lui care încerca să ajungă înapoi acasă mergând pe jos. Familia reuşise să parcurgă 250 de kilometri din totalul de 600, iar bărbatul rămăsese fără încălţări care se stricaseră de la mers. Mavi a decis să îi dea perechea lui de pantofi bărbatului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reporter: În care district trebuie să ajungi?

Migrant: În Chattarpur.

Reporter: Cum o să ajungeţi acolo?

Migrant: Pe jos.

Reporter: Pe jos? E foarte departe.

Migrant: Nu putem să ajungem altfel. Guvernul nu ne-a pus nimic la dispoziţie.

Reporter: Ce s-a întâmplat cu încălţările tale?

Migrant: S-au stricat.

Reporter: Ia-le pe ale mele, vezi dacă te încap. Ia-le! Ai mult de mers şi va trebui să reuşeşti cumva.

„Veneau pe jos din districtul Haryana Ambala, care se afla la 250 de kilometri depărtare. Erau complet istoviţi şi fizic şi psihic. În timp ce vorbeam cu ei nu am mai putut suporta. Mi-am dat seama că ar trebui să le ofer încălţările mele şi am făcut-o”, spune Mavi în cadrul reportajului.

Familia a reuşit, într-un final, să ajungă acasă cu autobuzul. Mulţi dintre migranţi încă încearcă să ajungă acasă, însă, după ce pandemia i-a lăsat fără loc de muncă.

„Este o criză umanitară. Chiar şi acum sunt oameni nefericiţi, obosiţi, înfometaţi şi însetaţi care pot fi văzuţi pe străzi. Copii, femei, unele însărcinate în nouă luni, chiar şi oameni cu dizabilităţi, care încearcă să ajungă la casele lor mergând pe jos”, a mai adăugat Mavi.

O mulţime dintre migranţii care bat străzile Indiei în picioarele goale au murit în accidente feroviare sau loviţi de maşini pe şosele de când a început carantina generală în martie.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri