Imaginile surprinse de sateliți în Coreea de Nord arată proporțiile minciunii lui Kim Jong-un

Data publicării:
baze nucleare in coreea de nord

Coreea de Nord își continuă programul balistic și testele nucleare, deși a promis comunității internaționale că va desființa toate bazele militare care se ocupă cu aceste programe. Noi imagini din satelit arată 16 baze militare secrete, o rețea despre care serviciile de informații americane știau de mai mult timp, relatează The New York Times.

baze nucleare in coreea de nord

În timp ce președintele american Donald Trump se lăuda cu neutralizarea amenințării nucleare, sateliții filmau numeroase baze secrete în care testele nucleare și dezvoltarea rachetelor intercontinentale continuă.

Coreea de Nord a promis că va pune capăt programului nuclear, a început închiderea unui sit de testare, însă apoi a oprit acest proces. În schimb, a început să investească masiv în alte baze militare.

Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit în urmă cu cinci luni, la Singapore, când au semnat un tratat de diplomație care însă nu a fost făcut public. De atunci, președintele american i-a transmis numeroase complimente lui im Jong-un și a declarat, la un miting, că el și liderul de la Phenian, considerat unul dintre cei mai brutali dictatori din lume, „s-au îndrăgostit”.

„Nu e ca și când activitatea la aceste baze a fost oprită. Munca acolo continuă. Lumea este îngrijorată că Trump va accepta o înțelegere păguboasă, în care Coreea de Nord închide un sit de testare nucleară și primesc un tratat de pace, în timp ce investesc în dezvoltarea altor baze militare pentru programul balistic”, a declarat Victor Cha, liderul echipei de experți care a studiat imaginile surprinse din satelit.

Una dintre aceste baze militare, numită Sakkanmol, s-ar afla la doar 80 de kilometri de zona demilitarizată dintre cele două Corei și este cea mai apropiată de Coreea de Sud, aflându-se la 130 de kilometri de Seul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri