Indonezia scoate la licitație peste 100 de insule nelocuite. Zona urmează să fie dezvoltată pentru turism

Data publicării:
Insula Indonezia
Lanţul de insule din Indonezia care vor fi scoase la licitaţie se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de hectare. Foto: Profimedia Images

Indonezia scoate la licitaţie "Rezervaţia Widi", un grup de peste 100 de insule tropicale nelocuite şi pune la dispoziţia cumpărătorilor experţi în dezvoltare turistică, pentru ca insulele să poată fi transformate în resorturi.

Cele 100 de insule sunt răspândite pe o suprafaţă de 10.000 de hectare, au împreună aproximativ 150 de kilometri de plaje cu nisip alb şi sunt situate la nord-est de Bali, în inima "Triunghiului de Corali".

"Fiecare miliardar poate deține propria sa insulă, dar numai unul poate avea oportunitatea de avea peste o sută de insule", a declarat Charlie Smith, reprezentantul casei de licitaţii Sotheby's, care se va ocupa de vânzare.

Potrivit legii, cetăţenii străini nu pot cumpăra insule ce aparțin Indoneziei. Însă tranzacția se va efectua sub forma asocierii prin participațiune la holdingul Leadership Islands Indonesia, ceea ce va da dreptul cumpărătorului de a dezvolta insulele așa cum dorește.

Sotheby's se așteaptă ca ofertele să fie "semnificative", însă nu există, momentan, un preţ de pornire. Participanţii la licitaţie trebuie să depună însă o garanţie de 100.000 de dolari, pentru a dovedi că au intenţii serioase. Licitaţia va avea loc între 8 şi 14 decembrie.

Lanţul de insule nu a fost afectat de prezenţa oamenilor

Rezervaţia Widi include, pe lângă plaje, păduri tropicale, mangrove, lagune şi lacuri. Lanţul de insule are unele dintre cele mai sănătoase ecosisteme de corali, dat fiind că apele nu au fost exploatate nici prin foraje, nici prin pescuit industrial. Pot fi găsite aici balene albastre, rechini-balenă şi sute de specii de mamifere marine, peşti, păsări, insecte şi şopârle.

Intenţia guvernului indonezian este ca ecosistemul să fie cât mai puţin afectat de turism, motiv pentru care a apelat la experţi în dezvoltare care să le propună cumpărătorilor modele de eco-turism.

"Rezervaţia Widi este cu adevărat una dintre cele mai frumoase privelişti din toată Asia. A fost o onoare să concep o viziune unică de eco-staţiuni special pentru Widi", a declarat Bill Bensley, unul dintre experţii implicaţi în proiect. 

Achiziţia de insule nelocuite a luat avânt în ultimii ani, în special în pandemie. Shakira şi Leonardo DiCaprio se numără printre personalităţile despre care s-a scris că ar deţine astfel de proprietăţi.

Preţul unei insule pustii nu este unul exorbitant, spun companiile care intermediază astfel de achiziţii. Însă costurile mari apar ulterior, deoarece proprietarii trebuie să asigure şi canalizarea, electrificarea şi alte lucrări de infrastructură pentru ca insulele să fie locuibile.

Accesul către insulele din Rezervaţia Widi va fi posibil doar cu avioanele private.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...