Îngrijorarea provocată în Rusia de un urs polar vopsit cu „T-34”, indicativul unui tanc sovietic din Al Doilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Sergey Kavry
FOTO: Faebook/ Sergey Kavry

Filmarea cu un urs polar vopsit cu spray-ul negru cu „T-34”, care este distribuită pe rețelele sociale din Rusia, i-a alarmat pe experți.

Biologii au avertizat că „gluma” ar putea afecta capacitatea animalului de a se camufla în mediul său natural și de a-și vâna hrana, informează BBC NEWS.

O anchetă este în plină desfășurare pentru a stabili locul exact din Rusia arctică unde s-a filmat clipul.

T-34 a fost un tanc care a jucat un rol decisiv în înfrângerea, de către Uniunea Sovietică, a Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Clipul a fost postat pe Facebook de Sergey Kavry, membru al organizației pentru conservarea naturii World Wildlife Fund (WWF), și apoi distribuit de mass-media locală.

Sergey Kavry a spus că videoclipul a fost postat inițial pe un grup de WhatsApp al locuitorilor din regiunea Chukotka din Extremul Orient al Rusiei și că oamenii de știință care monitorizează fauna sălbatică din zonă nu ar fi marcat ursul într-un asemenea mod.

„Nu știu detaliile, din ce regiune, district au fost preluate (imaginile)”, a spus el, adăugând: „Dacă este o temă militară ... aceasta este o lipsă de respect perversă pentru istorie”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un om de știință de la Institutul Biologic din Nord, Anatoly Kochnev, a declarat că este puțin probabil ca ursul să fi fost pictat fără ca acesta să fie sedat. „Caracterele sunt uniform scrise și toate au aceeași dimensiune”, a spus Kochnev.

El a sugerat că incidentul ar fi putut avea loc în îndepărtata regiune rusă Novaya Zemlya, unde o echipă de specialiști ar fi sedat urși polari care rătăceau în zone populate.

Anatoly Kochnev a spus că este posibil să dureze săptămâni până când marcajul s-ar putea curăța, iar acest lucru ar putea să-i creeze mari probleme animalului care se bazează pe „haina albă” atunci când vânează în zăpada și gheața arctică.

Experții încearcă acum să stabilească sursa videoclipului.

Mass-media rusă a speculat că „farsa” are legătură cu furia locală în urma creșterii numărului de urși polari care ajung frecvent în zone locuite, în căutarea hranei.

În februarie, în regiunea Novaya Zemlya a fost declarată o stare de urgență în urma apariției a zeci de urși polari în mai multe orașe și sate. Atunci au fost realizate mai multe filmări cu animalele care au ajuns inclusiv în clădiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri