Într-un orășel din Statele Unite este interzisă folosirea telefoanelor mobile

Data publicării:
915182 -6156

Pentru a asculta sunetele Universului e nevoie de liniște. Multă liniște, dupa cum spun cei care lucrează la telescopul de aici.

Telescopul este situat lângă orășelul Green Bank, într-o regiune muntoasă din statul Virginia. De două ori mai mare decât Statuia Libertății, el captează sunetele venite din univers, pe care orice interferență cu undele electromagnetice le distorsionează. Prin urmare, localnicii trebuie să se abţină de la folosirea celularelor şi a internetului wireless.

„Este un lucru ce se poate întâmpla o singură dată, iar dacă cineva își folosește telefonul mobil sau se joacă pe Internet, am pierdut acea șansă”, spune unul dintre inginerii telescopului.

„Soția mea folosește telefonul mobil, dar când ieșim din oraș”, spune un locuitor al orășelului.

Alții, însă, nu sunt atât de înțelegători și încearcă să-și folosească telefoanele mobile. Sunt detectați, însă, rapid de poliţiştii care patrulează zilnic, pentru a depista orice sursă de radiaţii electromagnetice.

„Trebuie să ne și înțelegem cu acești oameni, de asemenea, nu trebuie să ne facem dușmani în rândul lor”, spune unul dintre agenți.

Dacă pentru mulți oameni dependenți de tehnologie a locui în Green Bank este ceva de neconceput, alții sunt încântați de idee. Este și cazul câtorva zeci de americani, care au găsit aici refugiu împotriva radiaţiilor electromagnetice, care spun ei, le afectează sănătatea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri