Karim Benzema e acuzat de ministrul francez de interne că are legături cu „Frăția Musulmană”. Fotbalistul spune că îl va da în judecată

Data actualizării: Data publicării:
karim benzema tine pumnul strans in sus, echipat in tricoul Al-Ittihad
Atacurile politicienilor francezi împotriva lui Karim Benzema vin după sprijinul public pe care fotbalistul l-a acordat civililor din Palestina, în plin război între Israel şi Hamas. Foto: Profimedia Images

Karim Benzema, fostul atacant al selecţionatei Franţei şi al echipei Real Madrid, intenţionează să depună plângere împotriva ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin, care l-a acuzat pe fotbalist că ar avea legături islamiste, informează presa franceză, citată de EFE. 

Anunţul a fost făcut de avocatul internaţionalului francez, Hugues Vigier, în urma reacţiilor apărute ca urmare a sprijinului public pe care Benzema l-a acordat civililor din Palestina, în plin război între Israel şi Hamas, precum şi atunci când s-au produs cele două atentate islamiste în Europa (vineri în Franţa şi marţi în Belgia), conform Agerpres. 

„Nu putem accepta ca cei care guvernează să creadă că sunt autorizaţi să facă ceva din pur oportunism”, a spus avocatul, care a dat asigurări că intenţionează să-l denunţe pe Darmanin pentru „defăimare, chiar insultă publică”, având în vedere notorietatea lui Benzema, care joacă în prezent la clubul Al-Ittihad din Arabia Saudită. 

Atacantul francez, cu 97 de selecţii în naţionala Franţei, a decis deja să-o denunţe pentru defăimare pe eurodeputata Nadine Morano, membră a partidului Les Republicains, care a declarat că fotbalistul este „un element al propagandei Hamas”. 

O altă senatoare din acelaşi partid, Valérie Boyer, a cerut miercuri să i se retragă cetăţenia franceză lui Benzema, care s-a născut în Franţa, dar deţine un un paşaport algerian, din partea familiei sale. 

„O astfel de măsură este imposibilă pentru că este nativ francez, cu unul dintre părinţii săi care este de asemenea francez. Asta aminteşte de ceea ce s-a întâmplat în Germania nazistă”, a avertizat Vigier, care a depus o plângere şi împotriva Valeriei Boyer. 

Poziţiile politice ale legendei madrilene au devenit subiectul zilei în Franţa, după ce Darmanin a susţinut luni ca atacantul are „legături” cu Frăţia Musulmană, fără a oferi dovezi în acest sens. 

Surse din Ministerul de Interne au justificat acuzaţiile lansate de Darmanin făcând referire la situaţii controversate în care Benzema a fost implicat, precum refuzul său de a cânta La Marseillaise înaintea meciurilor selecţionatei Franţei sau „prozelitismul” său pe reţelele sociale „în favoarea religiei musulmane”, conform presei din Hexagon.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita