La frăgezit în Monaco. Fermierii francezi trimit scoicile în Principat, pentru o hrană specială

Data publicării:
scoici-1

Chiar şi moluştele sunt răsfăţate în Monaco. În hrana scoicilor este introdus un cocktail special din plancton - hrana vietăţilor acvatice.

„Producem plancton în cantităţi mari, în rezervoare de 400 de litri, avem trei sortimente şi cu ele hrănim scoicile. Carnea lor devine mai rafinată, mai bună.”, spune Brice Cachia, biolog marin.

Scoicile sunt hrănite cu nutrienţi şi cu apă pompată de la 12 metri adâncime, până dobândesc culoarea şi textura potrivite. De acest tratament se bucură nu numai moluştele adulte, ci şi puii de scoici, aduşi tot din Franţa. Sunt hrănite special între două şi trei săptămâni, înainte de a se întoarce în fermele franceze. Doar aşa pot ajunge să fie pregătite de bucătarii rafinaţi, care cer anumite calităţi de la scoicile oferite în meniurile restauntatelor de lux.

„Trebuie să fie bine iodate, să aibă suficientă carne şi, bineînţeles, să aibă o uşoară aromă de alună şi un gust uşor de coral”, explică Brice Cachia.

Anul trecut, în jur de 10 tone de scoici au făcut plimbarea din Franţa în Monaco pentru rafinare. Iar pentru 12 bucăţi de carne fină şi delicioasă, amatorii trebuie să plătească în jur de 17 euro în restaurantele franceze.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri