Luigi „Gigi” Riva a murit. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei Italiei avea 79 de ani

Data publicării:
Luigi "Gigi'' Riva
Luigi "Gigi'' Riva a murit la vârsta de 79 de ani. Foto: Profimedia Images

Luigi "Gigi'' Riva, cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Italiei, a murit luni, la vârsta de 79 de ani, a anunţat Federaţia italiană de fotbal (FIGC), scrie Agerpres, care citează AFP.

O adevărată legendă a fotbalului din peninsulă, Gigi Riva a fost internat duminică într-un spital din Cagliari, oraşul în care şi-a petrecut aproape întreaga carieră de jucător, între 1963 şi 1977, după ce s-a simţit rău în weekend, iar medicii au stabilit că avea nevoie de o operaţie la inimă.

"Ne-a părăsit un adevărat monument naţional. Gigi Riva a întruchipat mitul omului liber şi al fotbalistului extraordinar", a precizat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, într-un comunicat.

Premierul italian Giorgia Meloni a deplâns la rândul său dispariţia "unui mare sportiv, care a marcat istoria fotbalului şi a echipei naţionale".

Golgheterul Squadrei Azzurra, supranumit "Rombo di Tuono" (Lovitura Tunetului), datorită forţei excepţionale cu care şuta, a marcat istoria fotbalului italian.

Cu 35 de goluri în 42 de selecţii, Gigi Riva este cel mai bun marcator din istoria naţionale Italiei, cu care a cucerit titlu de campion european în 1968.

El a scris însă cea mai frumoasă pagină a carierei sale şi a fotbalului mondial la Cupa Mondială din 1970. El a fost unul dintre jucătorii cheie, alături de Gianni Rivera, în semifinala câştigată de Italia, cu scorul de 4-3, în faţa Germaniei, considerată una dintre cele mai mari partide din istoria competiţiei.

Gigi Riva a marcat, în prelungiri, unul dintre golurile acestei partide, la finalul căreia Italia s-a calificat în finală, unde s-a înclinat în faţa Braziliei lui Pele (scor 1-4).

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri