Luxul orbitor în care trăia un general afgan care a fugit din calea insurgenților. Imagini filmate de talibani în palatul lui VIDEO

Data publicării:
interiorul palatului liderului militar afgan Abdul Rashid Dostum
Palatul din Mazar-i-Sharif al liderului militar Abdul Rashid Dostum. Sursă foto: Colaj Twitter

O înregistrare video făcută de talibani în palatul unui lider militar afgan care a fugit din orașul Mazar-i-Sharif înainte de a fi cucerit de insurgenți arată luxul orbitor în care trăia acesta.

Abdul Rashid Dostum este unul din cei mai cunoscuți lideri militari regionali, care conduce trupe formate din mii de soldați aflați la dispoziția lui. El a fugit sâmbătă din Mazar-i-Sharif înainte de a fi preluat de talibani și s-a refugiat în Uzbekistan, scrie Al Arabiya.

Dostum și Atta Mohammad Noor, fostul guvernator al provinciei Balkh, sunt implicați în războaiele din Afganistan încă din zilele invaziei sovietice și se numără printre cei mai aprigi dușmani ai talibanilor.

Talibanii au ocupat sâmbătă orașul Mazar-i-Sharif fără să întâmpine rezistență, forțele de securitate retrăgându-se spre nord, în Uzbekistan.

Insurgenții au ajuns la domiciliul generalului Dostum, unde au filmat luxul orbitor în care trăia acesta, în total contrast cu traiul din Afganistan, una dintre cele mai sărace țări din lume.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri