Marşuri gay la Kiev şi Moscova. Activiştii, atacaţi de extremişti și de preoți

Data publicării:
gay

La demonstraţia din capitala Ucrainei au participat 50 de membri ai comunităţii gay, care au fluturat steaguri în culorile curcubeului şi au purtat pancarte cu mesaje prin care îşi cer drepturile.

Marşul prin centrul Kievului a durat doar 20 de minute, timp în care poliţiştii au avut mult de furcă. Zece persoane care i-au atacat pe participanţii la marş au fost arestate.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a organiza un marş în apărarea drepturilor omului şi pentru a protesta faţă de discriminarea la care sunt supuşi homosexualii în Ucraina”, a declarat Vladimir, organizator al marşului homosexualilor.

Şi la Moscova a fost un marş al homosexualilor, în faţa Dumei de Stat. La fel ca la Kiev, membrii comunităţii gay au fost păziţi de zeci de poliţişti, dar acest lucru nu a impiedicat izbucnirea violenţelor.

Autorităţile ruse nu au aprobat demonstraţia comunităţii homosexuale. În Rusia, dar şi în alte foste republici sovietice, printre care Ucraina şi Georgia, populaţia nu este de acord cu acordarea mai multor drepturi persoanelor cu o altă orientare sexuală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri