Mii de refugiați continuă să străbată Europa

Data publicării:
refugiati austria imigranti - GettyImages - 30 sept 15

În Balcani, vremea s-a răcit şi au început ploile de toamnă. Obstacole în plus în calea refugiaţilor care încearcă să ajungă în vestul Europei. În taberele pentru imigranţi, precum cea din oraşul croat Opatovaț, sunt tot mai mulţi cei care suferă de hipotermie şi infecţii respiratorii.

„Această tabără are capacitatea de 4.000 de oameni. Au încercat să amelioreze starea corturilor, să ridice corturi încălzite. Este doar începutul. Au adus două containere încălzite pentru copiii care au probleme cu hipotermia”, declară Nathalie Salles, şefa misiunii Doctori fără Frontiere în Croaţia.

În aceste condiţii, organizaţia Doctori fără Frontiere cere ca transferul refugiaţilor către vestul Europei să se facă mai rapid.

„În ultimele două-trei zile, oamenii au aşteptat ore în şir. Marele pericol pentru copii este infecţia respiratorie”, mai spune Nathalie Salles.

Refugiaţii sunt transportaţi din Croaţia în Austria, unde autorităţile spun că ar putea folosi armata la graniţe, pentru a asigura ordinea, dacă Germania nu îi mai primeşte.

Şi din Ungaria continuă să ajungă pe teritoriul austriac mii de imigranţi. Principala poartă de intrare este gara din Nickelsdorf. Într-un şir uriaş, refugiaţii se îndreaptă spre tabăra unde primesc hrană şi haine. Sunt urcaţi apoi în autobuzele care-i duc mai departe, la graniţa cu Germania.

„Ceea ce căutăm în Europa este o viaţă, nu bani, nici altceva, ci o viaţă bună, atât”, spune un refugiat. Un altul adaugă: „Vrem să stăm în Europa pentru că aici ai şansa unui viitor şi a unei vieţi mai bune.”

Ca să facă faţă miilor de oameni care intră zilnic în ţară, autorităţile germane folosesc orice spaţiu disponibil. La Heidelberg, cunoscut centru universitar, autorităţile au transformat o fostă cazarmă militară americană în tabără pentru refugiaţi.

Hermann Schroeder, șeful programului de înregistrare: „Scopul nostru aici este ca, la fel ca pentru un examen medical în armată, să realizăm procesul de înregistrare individuală în două sau trei zile pentru o bună parte dintre refugiaţii din statul Baden-Wuerttemberg.

Statele Unite au avertizat Europa să verifice atent fiecare refugiat şi au precizat că, în America, procesarea cererilor de azil durează chiar şi doi ani. Doar aşa pot fi separaţi imigranţii care fug de război şi persecuţie de cei care caută doar un trai mai bun. Potrivit oficialilor americani, cei din urmă trebuie trimişi înapoi de unde au venit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țara care vrea să devină noua Rusie a Europei. România, Moldova și Ungaria, vizate de expansiunea...
Digi FM
Femeia care l-a însoțit pe A$AP Rocky la petrecere după Gala Met. Rihanna, însărcinată cu al treilea copil, a...
Pro FM
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, îndrăgostiți de viața la țară. Au pomi și legume, se ocupă cu drag de pământ și...
Film Now
Tia Carrere, la 58 de ani, în rochie mulată și generos decoltată. Devenită vedetă acum 30 de ani, e aproape...
Adevarul
Cu cât se vinde vila din București unde a locuit unul dintre cei mai apreciați avocați de la începutul...
Newsweek
Casa de Pensii anunță ora la care bagă, luni, pensii pe card. Când pot merge pensionarii la bancomat
Digi FM
Mihai Mălaimare, mesaj revoltător: "Nu ați vrut Turul II înapoi! Vine ca un val imens și veți ajunge în canal...
Digi World
Săritul corzii, exercițiul complet care îți transformă corpul în doar câteva minute pe zi. Ce beneficii aduce...
Digi Animal World
Ea este omida „colecționară de oase”. Insectă rară din Hawaii care trăiește printre păianjeni și își poartă...
Film Now
Ce nu s-a schimbat niciodată la Bruce Willis, deși luptă cu demența. Demi Moore a rupt tăcerea: „A fost mereu...
UTV
Mădălina Ghenea își etalează silueta perfectă într-o nouă ședință foto incendiară