Ministrul rus de externe nu-i răspunde la telefon noului omolog american

Data publicării:
serghei 20lavrov 20min 20de 20externe 20rus 20mfax-49679

Noul secretar de stat american, John Kerry, nu reuşeşte să dea la telefon de omologul său de la Moscova, ministrul de externe Serghei Lavrov.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a confirmat miercuri, într-o conferință de presă, că succesorul lui Hillary Clinton încearcă de două zile să-l contacteze pe șeful diplomației ruse. „Este gata să vorbescă de îndată ce ministrul de externe Lavrov își face timp”, a spus Nuland, răspunzând întrebărilor ziariștilor.

John Kerry a vrut să vorbească, marți seara, pe tema Coreei de Nord, cu Serghei Lavrov, după ce vorbise deja cu omologii din Coreea de Sud, Japonia și China.

A încercat să dea de ministrul de externe Lavrov ieri (marți – n.r.), a transmis din nou și astăzi (miercuri – n.r.) că este dispus să vorbească de îndată ce ministrul de externe Lavrov își poate face timp”, a spus Victoria Nuland, potrivit transcriptului conferinței de presă publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

Nuland a negat, însă, că secretarul de stat ar fi încercat „cu disperare” să îl sune pe Lavrov încă de marți, când Phenianul a efectuat al treilea test nuclear. „Nu a fost nimic disperat în încercarea de a-l suna pe Lavrov. A încercat să dea de ministrul de externe”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ministrul Lavrov s-a aflat într-un turneu în Africa săptămâna aceasta. În plus, notează The Moscow Times, nu este prima dată când un secretar de stat american nu poate lua legătura cu Lavrov. Hillary Clinton a încercat în zadar, timp de 24 de ore, să dea de el pentru a discuta despre o rezoluție ONU pe tema Siria, în ianuarie 2012, în timp ce Lavrov se afla în vizită în Australia.

„Dacă nu puteți da de domnia sa la telefon, poate îi trimiteți un SMS?”, a glumit un reporter la briefingul de presă de miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri