Muzeele nu mai scapă de turiștii care distrug exponate. Un american a fost arestat după ce a spart mai multe statui

Data publicării:
statuie spartă
Cetățeanul american în vârstă de 40 de ani a fost arestat la fața locului. Sursa foto: Muzeul Israelului

Un turist american a fost arestat pentru că ar fi spart câteva sculpturi expuse la Muzeul Israelului din Ierusalim. Poliția israeliană a spus că două statui romane antice, datând din secolul al II-lea, au fost distruse, transmite BBC.

Poliția spune că bărbatul a deteriorat statuile pentru că a spus că acestea erau „împotriva Torei”, cel mai important text al iudaismului. Avocatul său a negat însă că americanul ar fi acţionat din fanatism religios, potrivit agenţiei de presă AP.

Bărbatul spune că statuile reprezentau „adorarea idolilor”

O sculptură a capului Atenei, fiica zeului grec Zeus, și o statuie a unui grifon strângând roata destinului zeului roman Nemesis, au fost raportate de Times of Israel ca fiind rupte. Ambele fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Israelului și de atunci au fost mutate în laboratorul lor de conservare pentru restaurare profesională.

Cetățeanul american în vârstă de 40 de ani a fost arestat la fața locului și este în prezent audiat de poliția israeliană. Identitatea acestuia încă nu a fost făcută publică.

Ca parte a investigației inițiale, poliția spune că bărbatul a susținut că statuile reprezentau adorarea idolilor.

Într-un alt incident din același oraș, în februarie, un turist evreu american a vandalizat o statuie a lui Hristos cu un ciocan, la Biserica Flageliației de pe Calea Crucii.

Muzeul a transmis atunci că a avut parte de „un eveniment tulburător și neobișnuit” și a condamnat „toate formele de violență”.

În ciuda incidentului, Muzeul Israelului din Ierusalim va rămâne deschis publicului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri