Nadejda Tolokonnikova, membră Pussy Riot: „Fac apel la boicotarea Olimpiadei. Nu vă lasaţi cumpăraţi de Rusia cu petrol şi gaze ieftine”

Data publicării:
pussy

Tinerele s-au întâlnit aseară şi au asigurat că nu vor abandona lupta pentru respectarea drepturilor omului în Rusia. Mai mult, au cerut lumii întregi să boicoteze Olimpiada de la Soci, de anul viitor, pentru a-l izola pe liderul de la Kremlin.

La câteva ore după ce a părăsit închisoarea din Siberia, Nadejda Tolokonnikova a aşteptat-o pe aeroportul din Krasnoiarsk pe Maria Aliohina, proaspăt ieşită dintr-un penitenciar de pe Volga. Tinerele au vorbit despre condiţiile de detenţie.

În sistemul penitenciar din Rusia, o persoană este privită ca un sac ce poate fi aruncat după gratii, plimbat de la o colonie la alta şi de acolo la închisoare, iar apoi eliberat după bunul plac al altuia”, spune aria Aliohina, membră Pussy Riot.

Cele două tinere au ieşit din închisoare mai puternice şi mai hotărâte să lupte pentru apărarea drepturilor omului în Rusia. Ele vor să înfiinţeze o asociaţie pentru drepturile deţinuţilor.

Vom discuta despre obiectivele, sarcinile şi structura proiectului nostru privind drepturile omului. Vrem să le discutăm în detaliu”, a precizat și Nadejda Tolokonnikova, cealaltă membră a Pussy Riot.

Departe de a fi recunoscătoare că au ieşit din închisoare cu trei luni înainte de termen, Nadeja şi Maria consideră că amnistierea lor este doar o acţiune de propagandă, înainte de Olimpiada de iarna de la Soci, prin care Kremlinul vrea să arate ca respectă drepturile omului.

Fac apel la boicotarea Olimpiadei. Nu vă lasaţi cumpăraţi de Rusia cu petrol şi gaze ieftine! Fac apel la respectarea normelor şi tradiţiilor umanismului european”, a transmis Nadejda Tolokonnikova.

Cele două tinere au stat în închisoare aproape doi ani, pentru că au interpretat într-o catedrală ortodoxă un cântec critic la adresa lui Valdimir Putin. Nadejda şi Maria au anunţat pentru vineri o conferinţă de presă la Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri