Video „Nu pot să respir”. Un afroamerican a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști. Momentul a fost filmat

Data actualizării: Data publicării:
mort arestat
Incidentul amintește de cazul George Floyd, mort în 2020 în urma unei arestări brutale. Foto: Captură X

Frank Tyson, un afroamerican în vârstă de 53 de ani, din Ohio, a murit la spital la scurt timp după ce a fost doborât la pământ și imobilizat de ofițeri. Într-o înregistrare făcută publică de autorități se vede cum bărbatul le spunea polițiștilor că nu poate să respire, relatează Reuters. Incidentul amintește de cazul George Floyd, mort în 2020 în urma unei arestări brutale. 

Departamentul de Poliție din Canton a publicat, joi, o înregistrare video în care se vede cum ofițerii îl prind pe Frank Tyson și îl arestează pentru că ar fi părăsit locul unui accident de mașină.

Filmarea are 36 de minute și începe cu un ofițer care în timpul unei patrulări ajunge la o mașină care a lovit un stâlp de electricitate. Un martor i-a spus că șoferul vehiculului se află la un bar din apropiere.

Polițiștii pot fi observați când intră în local și îl găsesc pe Tyson la bar. O altercație începe după ce aceștia au încercat să-l imobilizeze, iar bărbatul strigă că aceștia încearcă să-l omoare. „Vor să mă omoare, sunați-l pe șerif”, se aude pe filmare. 

Ofițerii s-au luptat să-l doboare la pământ și să-i pună cătușele, iar unul dintre ei și-a pus genunchiul pe spatele lui și a ținut apăsat pentru aproximativ 30 de secunde.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În filmare se aude cum Tyson spune în repetate rânduri că nu poate să respire. „Nu pot să respir, dă-te de pe gâtul meu”, strigă acesta, în timp ce ofițerul îi spune să se calmeze.

Urmează șase minute în care Tyson nu mai opune rezistență și stă la pământ, nemișcat, în timp ce ofițerii vorbesc cu patronul barului. Polițiștii îl verifică apoi pe bărbat, care pare să nu reacționeze. Ei pot fi auziți spunând: „Respiră?”, „Are puls?”.

La opt minute după ce ofițerii l-au imobilizat pe Tyson, aceștia îi scot cătușele și încep resuscitarea cardio-respiratorie. În filmare se vede când ajung paramedicii la fața locului, îl iau cu targa pe bărbat și îl duc la ambulanță. 

Tyson a murit la un spital local, potrivit WKYC, afiliat NBC din Cleveland. Reuters nu a putut confirma imediat informația.

Cauza oficială a decesului nu a fost stabilită.

Incidentul amintește de cazul lui George Floyd, care a murit în urma arestării sale, în anul 2020. Momentul avea să declanșeze un val de proteste în întreaga lume împotriva brutalității poliției și a rasismului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...