O fată de 14 ani, dispărută de două săptămâni, găsită într-o bază militară din San Diego. Familia acuză ca a fost traficată de soldați

Data actualizării: Data publicării:
U.S. Marines with 3d Marine Littoral Regiment, 3d Marine Division talk with role players acting as civilians of a simulated town during Marine Littoral Regiment Training Exercise (MLR-TE) at Marine Corps Base Camp Pendleton, California, Feb. 15, 2023. MLR
Baza militară Camp Pendleton. Foto: Profimedia Images

O fată de 14 ani care a dispărut din casa familiei sale din San Diego a fost găsită de poliția militară în interiorul bazei americane Camp Pendleton. Familiei fetei acuză ca aceasta ar fi fost violată de un soldat, scrie portalul de știri canadian Global News.

Un soldat american a fost luat reținut și interogat în legătură cu acest incident, însă nu s-a făcut nicio condamnare.

Fata ar fi fugit de la casa bunicii sale din Spring Valley pe 9 iunie, însă dispariția ei a fost sesizată abia pe 13 iunie.

„Bunica fetei le-a spus polițiștilor ca aceasta a mai fugit de acasă, însă întotdeauna s-a întors repede” spune Melissa Aquino, purtătorul de cuvânt al Biroului Șerifului din orașul San Diego.

Fata de 14 ani a fost găsită aproape trei săptămâni mai târziu, pe 28 iunie în interiorul cazărmii din baza Pendleton.

În aceeași zi, Casaundra Perez, care spune ca este mătușa fetei în cauză, a postat un videoclip pe TikTok în care pretinde ca nepoata ei a fost violată la cazarma soldaților și că a fost „vândută unui membru al serviciului pentru sex”.

„Armata încearcă să acopere incidentul și să pună cea mai mare parte din vină pe ea. Însă realitatea este că toți au permis ca acest lucru să se întâmple” spune Perez în video. Ea nu a oferit dovezi care să îi susțină acuzațiile.

„Paza din incinta bazei militare s-a uitat în ochii ei și i-a permis acestui om sa aducă un minor în incintă, unde el a întreținut relații sexuale cu ea. Din cauza, vârstei ei, ea nu a putut să își dea consimțâmăntul.

Perez adaugă că nepoata ei are dizabilități de învățare.

Dupa ce tânăra a fost găsită, ea a fost intervievată de autorități și s-a întors acasă la bunica ei, au declarat oficialii.

Serviciile Navale de Investigații Criminale (NCIS) se ocupă de investigație deoarece Camp Pendleton este o bază marină. Departamentul Șerifului din San Diego și Grupul operativ pentru traficul de persoane din San Diego ajută investigația.

„Putem confirma ca un soldat a fost arestat pentru a fi interogat de NCIS pe 28 iunie 2023”, declară căpitanul Chuck Palmer pentru NBC San Diego, făcând referire la o poză în care un soldat este preluat în cătușe, postată pe Instagram.

„Incidentul este sub investigație și vom continua să colaborăm cu NCIS și autoritățile responsabile. Comandamentul tratează această situație cu maximă seriozitate”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al NCIS, Jeff Houston a declarat pentru NBC San Diego că „din respect pentru proces, NCIS nu comentează, nu confirmă detalii sau existența vreunei investigații în desfășurare.”

Perez solicită o investigație transparentă a dispariției nepoatei sale.

„Familia noastră este îngrijorată de represalii din partea armatei și a bărbatului care a traficat-o pe nepoata mea”, spune aceasta.

Editor: Bogdan Boițeanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri