O femeie acuză că a fost dezbrăcată, drogată și violată în arestul poliției britanice. În final a obținut imaginile din celulă

Data actualizării: Data publicării:
colaj-arest
O femeie acuză că a fost dezbrăcată, drogată și violată în arestul poliției FOTO: capturi video Sky News

O femeie susține că a fost drogată și agresată sexual în timp ce se afla în arestul poliției din Manchester. În câteva imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede cum este dusă în cătușe într-o celulă, în timp ce era în stare de inconștiență, forțată să se așeze cu fața în jos pe o saltea subțire, apoi ofițerii de poliție îi scot blugii, îi taie chiloții, o îmbracă într-o pereche de pantaloni scurți mari, după care îi scot tricoul și sutienul și o lasă pe jumătate dezbrăcată.

Femeia din imagini este Zayna Iman, 38 de ani, iar ea și-a spus povestea la Sky News.

Poliția a intrat în casa ei la primele ore ale zilei de 5 februarie 2021 și a arestat-o după ce i-a dat jos ochelarii unei femei ofițer. Polițiștii au intervenit după ce au fost sesizați că o femeie consumase o cantitate ridicată de cocaină. Zayna a fost reținută timp de 40 de ore în arest, timp în care suferit abuzuri grave. Ea a renunțat la dreptul la anonimat pentru a-și spune povestea.

Din acel interval de 40 de ore lipsesc trei ore de filmări de pe camerele desupraveghere pe care Poliția Manchester nu le-a furnizat până acum.

Afirmația Zaynei este susținută de buletinele medicale care evidențiază dovezi ale agresiunii sexuale. De asemenea, Martin Harding, fost șef de serviciu în cadrul poliției din Manchester, care a văzut filmările disponibile, spune că afirmațiile ei sunt credibile.

„Cred că a fost violată. Cred că a fost violată de un ofițer și cred că instituția ascunde fapta", spune el.

Poliția din Manchester nu a explicat de ce lipsesc ore din filmări, dar precizează că în prezent nu există dovezi care să sugereze că angajații au avut un comportament greșit sau au comis o infracțiune.

Zayna nu-și amintește tot ce s-a întâmplat în arest, motiv pentru care a și cerut filmări și documentele legate de arestarea ei. Producătorul Sky News, Liz Lane, a examinat, de asemenea, documentele poliției și mai mult de 40 de ore de filmări.

De pe filmări lipsesc momente importante.

Călătoria până la secția de poliție ar fi trebuit să dureze doar 10 minute, dar Zayna nu mai este văzută timp de o oră și jumătate. Apare în imagini când este dusă în celulă, aparent inconștientă, la ora 3.26 dimineața. Ea nu își amintește călătoria și nu există nicio filmare făcută cu bodycam în interiorul dubei.

Când reapare în imagini, Zayna este dusă de trei femei ofițer. Un ofițer de sex masculin intră și el în celulă. O a patra femeie ofițer ajută la o percheziție fără niciun sens, din moment ce hainele ei îi fuseseră deja scoase.

„Este lăsată cu fața în jos, când se suspectează că ar fi fost o supradoză de droguri. Unde este grija față de persoană?” spune Harding.

Imediat după ora 5 dimineața, stând întinsă pe un covoraș albastru, acoperită cu o pătură, Zayna descoperă că i s-a lăsat un tricou. La ora 5.34, conform documentelor poliției, ar fi fost supusă unui examen medical. Pe filmările CCTV nu se vede asta și nimeni nu intră în celula ei.

Următorul gol din filmare vine după ce Zayna este văzută stând pe o bancă cu o pătură trasă peste genunchi, cu o băutură lângă ea. La ora 9.49 devine agitată și aruncă paharul în cameră, după care își ridică privirea către cameră, arătând o stare evidentă de suferință, cu mâinile lipite de față.

Apare apoi în imagini la ora 11 dimineața, Zayna fiind topless, foarte agitată, lovindu-și capul cu mâinile și gesticulând amplu cu brațele. Ea se comportă ciudat, într-o manieră sexuală, în timp ce își trece mâna dreaptă prin păr.

Zayna rămâne pe jumătate dezbrăcată pentru următoarele 26 de ore. În documentele poliției se spune de nouă ori că nu e aptă să fie reținută, dar cu toate acestea rămâne acolo. La un moment dat, ea stă pe bancă, cu o pătură în jurul umerilor, arătând spre ceea ce pare a fi o pată de între picioare.

Cea de-a treia parte care lipsește din filmări vine după ce Zayna, acum complet goală, se uită direct la cameră, la ora 13:00, a doua zi. O oră mai târziu, încă goală, vorbește în fața camerei și arată spre ușa celulei.

În cele din urmă, i se dă un trening la ora 20.14, iar câteva minute mai târziu părăsește celula.

După eliberare, Zayna a mers direct la spital. Raportul medical constată: „Domnișoara Iman nu are antecedente de tulburare psihică, a fost internată cu un episod psihotic acut care s-a rezolvat fără tratament. Este foarte probabil ca acesta să fi fost provocat de un medicament numit „drogul violului”, care a dus la o agresiune sexuală”. Alte examinări medicale constată leziuni sexuale.

Primăria din Manchester i-a transmis femeii că Poliția din Manchester are toate filmările din celulă.

Zayna se întreabă: „De ce ai ascunde filmările? Sunt filmările care ar putea dovedi sau infirma acuzațiile mele... Cine are ceva de ascuns? Eu spun deschis că la un moment dat, în timpul detenției mele, la poliția din Manchester am fost drogată și agresată sexual, dovedește-mi că mă înșel, dă-mi filmările.”

Zayna nu este singura femeie care a reclamat tratamentul primit în aceeași secție de poliție. Alte două femeie reclamă că au fost abuzate sexual în arest.

Poliția nu a explicat până acum de ce lipsesc ore din fimările cu Zayna în arest.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri